Balaton Maraton 2018

Május 1.-én ellepték Balatonfüredet a Mountain BIke-osok a Balaton Maraton alkalmából. Csapatunk 4 tagja (Cserháti Péter, Ferenczi Balázs, Keöd Ágoston, Nagy Szilárd) szintén részt vettek a megmérettetésen.

Ferenczi Balázs beszámolója a versenyről:

A versenyt megelőzően sokkal jobban izgultam mint, Komárom előtt, mivel itt sokkal népesebb volt a mezőny mint Komáromban, de nyugtatott hogy előző héten bebizonyosult, hogy jó formában vagyok.

A verseny előtt már a rajtszám átvételnél nagyon kedvesek voltak, illetve Bíró Ádám a mikrofon mögött is mindent megtett, hogy minél jobb legyen a hangulatom a verseny előtt.
Itt rövid távon indultam, ezen a távon több mint 300 induló volt. Itt a rajt után egy felvezető autó kivitt minket a városból, de néhányan már itt is türelmetlenkedtek és ment a kiabálás a mezőnyben. Majd az éles rajt egy hosszú, meredek emelkedővel kezdődött, ahol hamar kialakultak az erőviszonyok. Szintén a rajttól szökés volt, Dallos Kornél és Kovács Győző Komáromból már ismerős volt, és még ketten voltak bent a szökésben. A hosszú távot sajnos eléggé hamar beértük, és elkezdődtek az előzgetések. Sajnos az egyik előzésnél egy vízmosás megdobta a kerekemet ami miatt elestem és egy nagyon mély árok szélén találtam magamat szerencsére nem estem le, így hamar felálltam és indultam tovább. Itt vettem észre hogy Kornél kicsit megúszott, de a bukást követően közösen felértünk a szökevénycsoportra. Ennél a szökésnél is nyugodt voltam, mivel a korosztályomból egyedül voltam, igy az volt az első számú cél, hogy épségben beérjek, ami sikerült is, szintén korosztályos első helyen értem be a célba.

Cserháti Péter beszámolója a versenyről:

Idei második versenyem szerettem volna magam hosszabb távon is megmérettetni. Célom a top10-be való bekerülés volt. A bemelegítést követően a tömeg közepére tudtunk beférkőzni egyik barátommal. A rajt 12:00-kor vette kezdetét, már az induláskor 130-at dobbant percenként a szívem. A lassú rajt után sikerült előrébb sorolni, és tartani a tempót. Az új 29″-os carbon kerékpárnak köszönhetően simán vettem a köves lejtőket és a kemény hegymeneteket. Szerencsére nagyobb probléma nélkül sikerült teljesíteni a távot, a hátsó váltóm nem lett jól beállítva így az nem mindig tette azt, amit szerettem volna. Az egyik lejtőn egy nagy vízmosásba csúsztam bele, majdnem buktam, de sikerült lassítani és „kiugratni”. Végül felnőtt kategóriában 10. helyezést szereztem meg a 43 versenyzőből, abszolútban pedig a 243-ból 32.-ként értem célba. Menetidő 2 óra7perc. Táv 46 km.

Eredmények:
Rövid táv:
Felnőtt férfi kategória: 1. hely: Ferenczi Balázs 1óra 2perc 41mp

Hosszú táv:
Felnőtt férfi kategória: 9. hely: Cserháti Péter 2óra 7perc
11, hely: Keöd Ágoston 2óra 13perc
Master 2 kategória:   15. hely. Nagy Szilárd 2óra 11perc