Brigetio Maraton 2018

Brigetio Maraton

Április 22.-én került sor Komáromban a Brigetio Maratonra, ahol a csapatunkból 4-en (Cserháti Péter, Fekete Zsolt, Ferenczi Balázs, Keöd Ágoston) vettek részt.

Ferenczi Balázs beszámolója a versenyről:

Izgatottan vártam már ezt a versenyt, hiszen ez volt számomra a szezonnyitó, így itt derült ki hogy a téli alapozás jól sikerült-e.
A versenyre Komáromba a Monostori Erődhöz már korán megérkeztem, így Cserháti Petivel még elmentünk a pályát megnézni, majd utána görgőn folytattam a bemelegítést, hogy közel legyek a rajt területhez. Közben a csapatunk többi tagja, Fekete Zsolt és Keöd Ágoston is megérkeztek, bringával jöttek át Nagyigmándról, így nekik is megvolt a bemelegítés.
A rajtnál sikerült előre beállnunk mind a négyünknek, így jó hangulatban vártuk a startot. Amint elindult a mezőny, próbáltam minél jobban elől helyezkedni, hogyha bármi akció történik tudjak rá reagálni. A mezőnyt egy motoros vezette fel ami nekünk nagy előny volt elől mivel nem kellett külön a kijelölést figyelni. Egy darabig nézegettem hátra, láttam hogy Fekete Zsolti is még jön velünk, de sajnos leszakadt, így egy 6 fős szökevény csoporttal diktáltuk az iramot. A pálya nem tartalmazott sok szintemelkedést, de hangulatos nyomvonalat sikerült az erdőben kijelölni. A kedvenc részem személy szerint az egynyomos enduro pálya volt, sok technikás szűk kanyarral, pumptrack-el illetve laza talajjal. Az elmenésben egyedül voltam felnőtt korcsoportos, igy a verseny közben már megnyugodtam, mivel tudtam hogyha sikerül hazaérnünk, akkor megvan a korosztályos első hely. A cél előtti utolsó 3km-en fokozódott a tempó, ami sajnos ahhoz vezetett hogy mind a hatan túlmentünk egy feljárón, ahol a motoros annyira előre ment hogy őt sem láttuk. Megfordultunk, sok idő nem ment el a kis navigációs hibával, folytattuk a versengést. A végén még egy füves domboldalon kellett teljesítenünk egy technikás részt, utána teljes nyugalommal haladtam át a célvonalon, hiszen a korosztályos első hely már a zsebemben volt.
A versenyen Fekete Zsolt Master2 2. helyezett, Cserháti Péter Felnőtt kategória 3. helyezettként ért be. Sajnos Keöd Ágoston egy defekt miatt feladni kényszerült a versenyt.

Eredmények:

Férfi Felnőtt kategória:

1. hely: Ferenczi Balázs (1óra 15 perc 51 mp)
3. hely: Cserháti Péter (1 óra 18 perc 01 mp)

Férfi Master2 kategória:

2. hely: Fekete Zsolt (1óra 17 perc 33 mp)

 

Keöd Ágoston (DNF)