Brigetio időfutam 2017

 

 

 

 

 

 

II. Brigetio Időfutam

A két héttel ezelőtti ravazdi időfutamon Fekete Zsolti meginvitált , a náluk rendezésre kerülő II. Brigetio időfutam nagyigmándi állomására. Nem sok gondolkodás után el is döntöttem, hogy indulok, így a Bakony Racing Team-et ketten képviseltük.

Reggel amikor felébredtem már éreztem, hogy egy nagyon jó verseny lesz, mivel egész héten tombolt a vénasszonyok nyara és szerencsére hétvégére sem romlott el az idő, így verőfényes napsütésben indultam itthonról.

Megérkezés, kipakolás után átvettem a rajtszámomat, amit gyorsan feldobtam a bringára átöltöztem is indultam is melegíteni. Az első szembejövő bringás a Zsolti volt, így innentől ketten folytattuk a bemelegítést. Amint elindultunk, éreztem, hogy a héten sokat tekertem, így a pulzusom nem nagyon akart felszökni, de pár sprint után már minden helyre állt. A bemelegítés végén Zsolti sajnos defektet kapott, amit a tubeless folyadék sem tudott megfogni, így csak későbbi időpontban tudott rajtolni.

A rajtban elfogott a szokásos izgalom, most egy kicsikét talán jobban is izgultam mint az előző versenyeken, mivel tudtam ez a szezon záró montis versenyem, szép eredménnyel szerettem volna zárni mountain bike-os szezonomat. A pályát nagyon élveztem, itt az erő dominált, mivel nagyon tempós útvonal lett kijelölve, minimális szintemelkedéssel, hangulatos tóparti ösvénnyel.

A csapatunk nagyon szépen helyt állt, a kategóriánkat megnyertük mind a ketten, Zsoltinak sikerült az abszolút I. helyet, nekem az abszolút II. helyet is megszereznem, illetve nekünk sikerült egyedül az MTB pályán 30 perc alatti idővel beérkezni. (Fekete Zsolt 28:34, Ferenczi Balázs 29:50)

Köszönjük szépen a rendezőknek ezt a kiváló versenyt, jövőre újra találkozunk!

A fényképeket Vojvoda Tamásnak köszönhetjük.